Allmänna villkor

Introduktion
Dessa Allmänna villkor gäller alla kunder som lägger en order hos Sticky Sweater Gothenburg AB (nedan kallat för Sticky Sweater) via www.stickysweater.se. Köparen är skyldig att ta del av villkoren innan köp. Vid beställning på www.stickysweater.se accepterar köparen dessa Allmänna villkor. Sticky Sweater förbehåller sig rätten att ändra våra Allmänna villkor.

1.Allmänt

a. Beställningar
Innan du slutför och betalar för en order kan du granska din beställning och göra ändringar. Du är bunden till din order först när du godkänner den och våra villkor i kassan. Sticky Sweater förbehåller sig rätten att begränsa och/eller cancellera en order.

b. Betalning
Sticky Sweater accepterar kortbetalningar genom MasterCard och VISA. Totalsumman för ordervärde, frakt och eventuella övriga kostnader kontrolleras och dras från ditt konto när du godkänner din order.

c. Orderbekräftelse
En digital orderbekräftelse skickas till angiven e-postadress när du slutfört ditt köp. Detta är ett kvitto/betalningsunderlag för ditt köp i webbshopen.

d. Ändring av order
När du slutfört ett köp och fått en orderbekräftelse börjar vi behandla ordern i vårt system och på vårt lager. När paketet lämnat lagret finns det ingen möjlighet att ändra i din order. Om du upptäcker fel i angivna kontaktuppgifter är det din skyldighet att kontakta kundservice.

2. Frakt & Leverans
Alla varor skickas som paket med Kerry Logistics och skickas till den adress du uppger i kassan. Din order behandlas inom 1-3 dagar med vissa undantag så som vid tex kollektionssläpp,  helgdagar och rea.

Om en leverans är försenad eller inte kan skickas på grund av lagersaldo eller andra skäl kommer kunden informeras om detta så snart möjligt och senast 30 dagar efter att ordern lagts. Kunden får då avbeställa och/eller återbetalas utan extra kostnad.

a. Fraktkostnad och valuta
Fraktkostnaden anges i SEK. Sticky Sweater leverera endast till kunder inom Sverige. Kunder från övrig Europa och världen kan ta kontakt med Sticky Sweater för undantagsfall.

b. Leveranstid och pris
Uppskattad leveranstid är 1-3 arbetsdagar om ingenting annat anges. Våra priser är ungefär:

Inom Sverige: 69 SEK – en kostnad som Sticky Sweater alltid står för.

c. Ej uthämtade paket
Sticky Sweater ansvarar inte för lämnade paket hos postombud. Kunden blir debiterad för kostnaden av returfrakt och administrativa kostnader.

3. Betalningar
Du kan betala med följande medel:

  1. Kort (Mastercard/VISA)
  2. Faktura
  3. Delbetalning
  4. Internetbank
  5. Sms

Betalning med Payson. Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett PaysonKonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Payson startade 2004 i Sverige och flera miljoner personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet. Läs mer om Payson här: www.payson.se

Alla transaktioner är krypterade och 100% säkra. Sticky Sweater förbehåller sig rätten att kontrollera kortets giltighet, att det finns täckning samt att de adressuppgifter köparen angett är korrekta. Sticky Sweater förbehåller sig rätten att neka köp.

4. Byten och returer
Du har rätt att ångra ditt köp mot giltigt kvitto inom 14 kalenderdagar efter att du mottagit dina varor. Produkten måste returneras i säljbart skick i originalförpackning och med alla hangtags. Alla returnerade varor skickas tillbaka tillsammans med ordernummer och kontaktuppgifter till vårt lager. Oidentifierade objekt som returneras kan nekas återbetalning. Returer som är skadade, smutsiga, tvättade eller slitna godtas ej. Sticky Sweater står för returfrakt.

Skicka tillbaka dina varor till denna adress:
Kerry Logistics, Segloravägen 26, 504 64 Borås

a. Reklamation
Om du upptäcker ett produktionsfel kan varorna reklameras mot giltigt kvitto eller betalningsunderlag. Produkt som skadats till följd av slitage anses inte vara felaktig. Om du vill byta ut den felaktiga produkten kan vi byta den mot liknande vara i mån av tillgång. Vid godkända reklamationer står Sticky Sweater för alla extra kostnader. Kontakta oss vid reklamation och skicka sedan tillbaka den defekta varan till:

Kerry Logistics, Segloravägen 26, 504 64 Borås

5. Säkerhet

a. Gällande lag
Dessa villkor och eventuella tvister som uppkommer i samband med villkoren vid användning av webbplatsen, eller med köp på webbplatsen, regleras av svensk lag. Sticky Sweater kan modifiera eller ändra dessa villkor. Du uppmanas därför att spara de villkor du accepterar vid tidpunkten för köpet av din beställning.

b. Innehav av rättigheter
Alla rättigheter, inklusive upphovsrätt av www.stickysweater.se, stannar hos Sticky Sweater. All användning av denna webbplats eller dess innehåll, inklusive kopiering annat än för eget personligt, icke-kommersiellt bruk är förbjudet utan vår tillåtelse.

6. Personuppgifter och GDPR

Sticky Sweater Gothenburg AB behandlar personuppgifter i enlighet med gällande lag, inklusive EU:s dataskyddsförordning.

De uppgifter som behandlas är personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi samlat in från dig.

Personuppgifter som du lämnat till oss

När du genomför ett köp hos Sticky Sweater Gothenburg AB kommer du att lämna personuppgifter till oss. Detsamma gäller när du registrerar dig för vårt nyhetsbrev, eller använder dig av din eventuella garanti, ångerrätt eller reklamation. Personuppgifter som du lämnar till oss och som vi behandlar kan t.ex. vara ditt namn, adress, personnummer, mobil- och telefonnummer samt e-postadress. När du genomför ett köp hos Sticky Sweater Gothenburg AB kommer vi att behandla uppgifter om köpet och din köphistorik. När du använder vår sajt kommer vi att behandla personuppgifter som information om vilka varor du besökt eller lagt i vår varukorg.

  • Vårt avtal och administration av ditt köp

Sticky Sweater Gothenburg AB kommer att behandla ditt namn, adress, personnummer, mobil- och telefonnummer och din e-postadress, uppgifter om dina köp. Sticky Sweater Gothenburg AB kommer att behandla ditt personnummer för de fall att du väljer att använda detta för att hämta dina adressuppgifter. Den rättsliga grunden för Sticky Sweater Gothenburg AB behandling av dina personuppgifter är att den är nödvändig för att fullgöra ett avtal eller för att vidta åtgärder innan ett sådant avtal ingås. Med undantag av ditt personnummer kommer Sticky Sweater Gothenburg AB även att behandla ovan personuppgifter i syfte att kunna sköta din eventuella begäran om användning av ångerrätt, garanti, reklamation eller försäkring. Den rättsliga grunden för Sticky Sweater Gothenburg AB behandling i denna del är att den är nödvändig för att fullgöra avtalet med dig. Personuppgiftsbehandling i förhållande till ångerrätt och reklamation sker även mot bakgrund av den rättsliga grunden att den är nödvändig för att fullgöra rättsliga förpliktelser som åvilar Sticky Sweater Gothenburg AB.

Om du inte lämnar dina ovan nämnda personuppgifter har Sticky Sweater Gothenburg AB inte möjlighet att leverera våra produkter eller i övrigt fullgöra våra åtaganden gentemot dig.

Marknadsföring av våra varor

Om du har samtyckt till att få marknadsföring, såsom t.ex. nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden om våra produkter via e-post, sms eller post kommer Sticky Sweater Gothenburg AB även behandla ditt namn, mobil- och telefonnummer, e-postadress och din köphistorik för marknadsföringsändamål. Den rättsliga grunden för Sticky Sweater Gothenburg AB behandling av dina personuppgifter är ditt samtycke som vi antingen inhämtar i samband med att du registrerar dig som användare hos Sticky Sweater Gothenburg AB eller i samband med ditt köp av produkt(er) ur vårt sortiment. Du ger ditt samtycke genom att du aktivt kryssar i en eller flera ikryssningsrutor på vår sajt. Du kan, på samma sätt som när du ger ditt samtycke, återkalla ditt lämnade samtycke genom att du, på vår sajt, kryssar ur ovan ikryssningsrutor.

Statistik

Sticky Sweater Gothenburg AB kan komma att behandla ditt kundnummer och andra referensnummer i syfte att kunna göra statistiska sammanställningar och för att visa dig anpassat innehåll på vår sajt som passar dig och din kundgrupp. Den rättsliga grunden för Sticky Sweater Gothenburg AB behandling av dina personuppgifter är att den är nödvändig för ändamål som rör Sticky Sweater Gothenburg AB berättigade intresse. Behandlingen baserar sig på en intresseavvägning och innebär, på samma sätt som ovan, situationer där Sticky Sweater Gothenburg AB vill, eller behöver, göra något som i huvudsak är till vår egen fördel, förutsatt att detta inte skadar dina egna intressen eller grundläggande rättigheter och friheter.

Bokföring

Sticky Sweater Gothenburg AB kommer att behandla uppgifter om den transaktion som skett mellan dig och Sticky Sweater Gothenburg AB för bokföringsändamål. Sticky Sweater Gothenburg AB kommer av den orsaken att behandla uppgifter om köpet, ditt namn, adress, mobil- och telefonnummer och din e-postadress. Den rättsliga grunden för Sticky Sweater Gothenburg AB behandling av dina personuppgifter är att den är nödvändig för att fullgöra en rättslig förpliktelse som åvilar Sticky Sweater Gothenburg AB.

Automatiserat beslutsfattande/profilering

Det finns för närvarande inget automatiserat beslutsfattande eller profilering som skulle påverka dig juridiskt eller på annat sätt i betydande grad. För att kunna utveckla våra produkter och tjänster, förbättra vår marknadsföring, kunskap om våra kunder samt våra erbjudanden till dig, kan vi på ett automatiskt sätt komma att samla in och analysera uppgifter från dig. Sådana uppgifter är din IP-adress, köphistorik, betalsätt och kontosaldo, om du har köpt din vara på kredit samt din aktivitet på våra sidor, på sociala nätverk samt på vår sajt (s.k. profilering). Vi kan komma att ge dig erbjudanden på vår sajt som vi tror du kommer uppfatta som relevanta baserat på resultatet av denna analys av ditt användarbeteende. Den rättsliga grunden för Sticky Sweater Gothenburg AB behandling i denna del är vårt berättigade intresse av att kunna utveckla vår affärsverksamhet och att, i högsta möjliga utsträckning och för att inte störa dig i onödan, kunna erbjuda dig produkter som matchar dina önskemål och behov.

  • Behandling av tredje part och överföring av personuppgifter

Exempel på tredje part som vi lämnar ut dina personuppgifter till kan nämnas speditörer i samband med leverans av varor. Sticky Sweater Gothenburg AB kan komma att lämna ut dina personuppgifter till myndigheter som kräver att Sticky Sweater Gothenburg AB lämnar ut sådana personuppgifter.

Som ett led i vår marknadsföring analyserar vi uppgifter, däribland personuppgifter, kring dina inköp och din aktivitet på våra sidor, på sociala nätverk samt på vår sajt. Vi kommer exempelvis att behandla dina personuppgifter för att med hjälp av Google Analytics kunna anpassa de annonser och erbjudanden som du ser utifrån information om ditt tidigare surfande samt för att kunna utveckla våra produkter och tjänster. Detta gör det möjligt för oss att mer specifikt anpassa innehållet på vår sajt så att det passar just dina behov samt förbättrar vårt erbjudande till di. Processen är anonymiserad och den kan inte användas för att identifiera dig Vidare kan vi komma att använda dina personuppgifter för att utvärdera ditt användande av vår sajt och för tjänster i anslutning till webbplatsaktiviteter och internetanvändande. Uppgifter som vi analyserar kan exempelvis vara din IP-adress, köphistorik, betalsätt och kontosaldo om du har kredit hos oss och annan information som du har lämnat till oss som kund.

  • Tidsperiod för behandling och lagring

Vi behandlar bara personuppgifter så länge som det finns ett behov av att bevara dem för att fullgöra de ändamål som uppgifterna lämnades, eller samlades in för. Samma personuppgift kan lagras på flera olika ställen för olika ändamål. Detta kan innebära att en uppgift som har tagits bort ur ett system för att den inte längre är nödvändig för det ändamålet, kan finnas kvar i ett annat system där den lagras med stöd av samtycke, eller för ett annat ändamål där personuppgiften fortfarande behövs.

Personuppgifter som Sticky Sweater Gothenburg AB behandlar i syfte att administrera kundförhållande, inklusive dina inköp eller för att fullgöra våra rättsliga förpliktelser eller avtal, t.ex. uppfylla garanti-, reklamations-, ångerrätts- eller försäkringsåtaganden, med dig behandlas under den tid det är nödvändigt för att Sticky Sweater Gothenburg AB ska kunna administrera kundförhållandet och fullgöra vårt avtal eller rättsliga förpliktelser gentemot dig.

Om du har lämnat ditt samtycke till att få direktmarknadsföring och nyhetsbrev från Sticky Sweater Gothenburg AB kommer vi att bevara ditt namn, mobil- och telefonnummer, din e-postadress och din köphistorik till dess att du avregistrerar dig, återkallar ditt lämnade samtycke, eller annars ber oss sluta kontakta dig. I anslutning till detta kommer Sticky Sweater Gothenburg AB, i den utsträckning Sticky Sweater Gothenburg AB behandlar personuppgifter relaterade till profilering, att radera de personuppgifter som har ett samband med direktmarknadsföringen.

Personuppgifter som Sticky Sweater Gothenburg AB behandlar för bokföringsändamål bevaras i sju år i enlighet med gällande bokföringslagstiftning.

Personuppgifter som Sticky Sweater Gothenburg AB behandlar för statistikändamål kommer inte längre vara möjligt att koppla till dig som individ efter att aktuellt bokföringsmaterial har raderats.

Dina personuppgifter kan komma att sparas längre än vad som meddelats ovan om det behövs för att följa lagkrav, förordning eller myndighetsbeslut.

  • Dina rättigheter

Du har rätt att, utan kostnad, skriftligen begära att få information om vilka personuppgifter vi har registrerat om dig. Du kan även när som helst begära rättelser av felaktiga uppgifter. Du kan också ha rätt att be oss radera eller begränsa de personuppgifter vi har om dig och att vi ger dig en kopia av dessa personuppgifter (s.k. dataportabilitet).

Om du inte har grund för din begäran eller din begäran är orimlig, t.ex. om du begär utdrag eller radering ofta och med korta intervaller, får vi antingen vägra att gå din begäran tillmötes, eller ta ut en avgift som täcker de administrativa kostnader din begäran medför. Din begäran skickar du till oss på våra kontaktuppgifter nedan.

Rätt att göra invändningar

Du kan när som helst invända mot att dina personuppgifter behandlas för direktmarknadsföring och/eller profilering. Om du inte vill att vi behandlar dina personuppgifter för detta/dessa ändamål ber vi dig att mejla till oss på sticky@stickysweater.se. Vi kommer då att upphöra med behandling av dina personuppgifter för detta/dessa ändamål samt ta bort uppgifterna förutsatt att vi inte behöver fortsätta behandla dem för något annat ändamål i enlighet med denna personuppgiftspolicy.

Rätt att återkalla ditt samtycke

Du kan när som helst, helt eller delvis, återkalla ditt samtycke om behandling av personuppgifter genom att kontakta oss på våra kontaktuppgifter ovan. Om du återkallar ditt samtycke, ber vi dig notera att detta inte påverkar lagligheten av den behandling som tidigare skett på grund av samtycket innan detta återkallades. Sticky Sweater Gothenburg AB kan även under vissa omständigheter ha en annan rättslig grund för behandlingen av dina personuppgifter, varför vi kan ha en rätt att fortsätta behandlingen.

Rätt att lämna in klagomål

Om du är missnöjd med hur vi behandlat dina personuppgifter kan du också kontakta oss på våra kontaktuppgifter ovan. Du har även rätt att ge in ett klagomål avseende vår personuppgiftsbehandling till:

Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm
datainspektionen@datainspektionen.se

 

 

 

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Avvisa